Optuženi Milan Mitić (1960.), u potpunosti je priznao učešće u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine, ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine

Navedeni optuženi obuhvaćen je predmetom kodnog naziva “Lutka”, ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Optužnica Tužilaštvo BiH, tereti optuženog zajedno sa drugim osobama za učešće u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine, ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učešće u navedenim kaznenim djelima i predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem, bit će u potpunosti okončan sudski postupak u predmetu kodnog naziva “Lutka”, jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.