Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić prisustvovaće danas u Banjaluci vanrednoj sjednici Predsjedništva stranke povodom odluke Centralne izborne komisije o poništavanju prijave ove partije za učešće na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik stranke će podnijeti izvještaj o učinjenim koracima, te usaglašavanju i narednim koracima prema CIK-u.

Sjednica će biti održana u 12.00 časova u sjedištu stranke.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je Srni da očekuje da, nakon otpremljene žalbe na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća ove partije na lokalnim izborima, Sud BiH poništi tu “političku i diskriminatorsku odluku”, ali da postoji mogućnost da se u slučaju njenog potvrđivanja obrate i Ustavnom sudu BiH.

Žalba Ujedinjene Srpske na odluku CIK-a upućena je proteklog vikenda na adresu CIK-a BiH, koji treba da taj dokument proslijedi Apelacionom odjeljenju Suda BiH. Ovo odjeljenje, od dana prijema žalbe, ima rok od tri dana da donese odluku.

CIK BiH poništio je ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM. Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema njihovom tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH.