Predstavu “Svu moju ljubav” autora Laurenta Mauvigniera, u režiji Zijaha Sokolovića, publika će moći pogledati u petak, 15. januara, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Za uloge u ovoj predstavi, na ovogodišnjem Festivalu glumca BiH nagrađene su Selma Alispahić (za najbolju žensku glumicu) i Dženana Džanić (za najbolju mladu glumicu).

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili Facebook stranice SARTR-a.