Udruženje filatelista i numizmatičara, zajedno sa izdavačkom kućom “Art Rabic”, u Galeriji Figure u Sarajevu predstavilo je danas PTT marku sa likom Marija Mikulića, uz prigodnu izložbu autoportreta i premijeru kratkog filma o ovom slikaru.

Prikazana je i video izložba Mikulićevih slika, rad Dragana S. Stefanovića, a sve je popraćeno muzičkim numerama.

Kako je kazao direktor izdavačke kuće “Art Rabic” Goran Mikulić, suorganizator današnje promocije i sin Marija Mikulića, PTT marka sa likom njegovog oca objavljena je zahvaljujući Udruženju filatelista i numizmatičara, a povodom 30. godišnjice slikareve smrti.

“Mnogo sam ponosan zbog PTT marke s likom Marija Mikulića. Radili smo dugo na tome, a najviše Udruženje filatelista i numizmatičara. Ja sam bio podrška i objezbijedio sam autoportrete i priču o Marij”, kazao je Goran Mikulić.

U okviru programa premijerno je prikazana premijera epizoda serije “Namigivanje zvijezdama” Miše Marića, koja je snimljena prije dvije godine a nikada nije objavljena.

Mikulić dodaje da njegovog oca Sarajlije mnogo vole, što su pokazali kada su mu dali ulicu na Koševskom brdu.

“Sve ovo ostaje mojim unucima, Mariovim praunucima koje nije dočekao. Unuke je dočekao i mnogo ih je volio čemu svjedoče brojne slike i crteži”, rekao je Mikulić i dodao da je ovo jedan od način da njegov otac obiđe svijet, iako su njegove slike prisutne na svim kontinentima.