Svakog dana sve je više sportskih natjecanja koja se otkazuju zbog epidemije koronavirusa.

Tako su prekinuta nogometna prvenstva u Nizozemskoj, Češkoj, Portugalu, SAD, …

Sav nogomet u Nizozemskoj suspendiran je do kraja mjeseca zbog epidemije koronavirusa, što znači da je i nizozemska reprezentacija otkazala pripremne utakmice za EURO 2020.

Nizozemski nogometni savez (KNVB) priopćio je da su sve lige, kao i amaterski nogomet, otkazane do 1. travnja nakon odluke vlade da zabrani sva okupljanja s više od 100 ljudi u nadi da će spriječiti širenje virusa.

Prije toga KNVB je otkazao natjecanja u sjevernoj pokrajini North Brabant, a sada na razini cijele zemlje.

Otkazane su i dvije prijateljske utakmice nizozemske reprezentacije. “Oranje” je 26. ožujka trebalo igrati protiv SAD, a tri dana kasnije i protiv Španjolske.

Češki nogometni savez (FAČR) je donio odluku o prekidu prvenstva do daljnjega.

“Poštujemo odluku češke vlade vezane uz zdravlje igrača, dužnosnika i navijača. U stalnom smo kontaktu s državnim vlastima, tako da možemo odmah odgovoriti na daljnje promjene,” poručio je predsjednik FAČR-a Martin Malík.

Česi su poručili kako ćekaju 17. ožujka i UEFA-inu odluku i nove upute prema kojima će ubuduće postupati, prenosi Hina.

Portugalski nogometni savez (FPF) je prekinuo sva nogometna natjecanja do daljnjeg.

“S obzirom na sve veće ograničenje pristupa sportskim objektima i potrebu da cijela populacija slijedi učinkovite mjere higijenske i respiratorne etikete, odlučeno je da se suspendiraju nacionalna nogometna i futsal natjecanja u organizaciji Portugalskog nogometnog saveza. Mjera se primjenjuje od 13. ožujka i vrijedi na neodređeno vrijeme,” objavio je FPF.

Američka MLS liga suspendirala je natjecanja na 30 dana, dok je Američki nogometni savez donio odluku o suspenziji utakmica svih uzrasta do konca travnja.

“Budući da je zdravlje naših igrača, trenera, osoblja i navijača glavni naš prioritet, američki nogometni savez odlučio je da je u najboljem interesu otkazati većinu naših predstojećih domaćih i međunarodnih kampova na svim razinama, uključujući i utakmice naše seniorske reprezentacije,” kazao je glavni liječnik američkog nogometnog saveza George Chiampas.