Zbog nedostatka kvoruma, danas je prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Na sjednicu je došlo samo osam zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA).

Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik prekinuo je sjednicu te kazao da će o njenom nastavku javnost biti naknadno obaviještena.

Na sjednici je trebao biti razmatran Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, po hitnom postupku. Također su zastupnici trebali razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS, moratoriju na zapošljavanje, i drugi važni prijedlozi.

Opozicione stranke, tzv. “četvorka” (Naša stranka, Narod i pravda, SDP i Nezavisna bosanskohercegovačka lista), ali i zastupnici DF-a, SBB-a, insistirali su da sjednica bude održana online zbog mjera zaštite od koronavirusa.

Nezvanično, jutros je održana sjednica Kolegija Skupštine KS koju je sazvala dopredsjedavajuća Danijela Kristić, a na sjednici je razmatran način organiziranja sjednice Skupštine KS.