Pripremno ročište protiv Davora Dragičevića, po tužbi za klevetu, prekinuto je pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci i biće nastavljeno 24. februara.

Oca ubijenog Davida Dragičevića tužili su, prije više od dvije godine, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, bivši direktor policije Darko Ćulum i nekadašnji načelnik uprave MUP-a za organizirani kriminal Darko Ilić.

Davor Dragičević, koji se nalazi u Austriji, za BHRT je rekao kako je riječ o zamjeni teza i da treba suditi trojici tužitelja u ovom slučaju.

“Interesuje me samo pravda za moje dijete”, poručio je Davor Dragičević nakon početka još jednog sudskog postupka protiv njega.

Podsjeća da je podnio prijave protiv trojice tužilaca u ovom postupku i ne odustaje od
kvalifikacija koje mu se stavljaju na teret u ovoj tužbi. Lukač, Ilić i Ćulum u ovom postupku traže da im Dragičević isplati po osam hiljada maraka.

“Mogu samo da kažem da je to zamjena teza i čekam da počne suđenje njima. I ovom prilikom ih optužujem da su ubice mog sina Davida Dragičevića i očekujem da predmet pređe u Tužilaštvo BiH i njima će se suditi vrlo brzo za udruženi zločinački poduhvat i za organizovani kriminal”, kazao je Dragičević.

Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko ilić u tužbi navode da su zbog izjava Davora Dragičevića „trpili i i dalje trpe duševne bolove, narušeni su čast i ugled njih i njihovih porodica, te su izloženi konstantnim neprijatnostima i neosnovanim prozivkama“. Punomoćenik Davora Dragičevića predložio je niz dokaza i svjedoka koji, kako kaže, upućuju na to da postoji pozadina ubistva u koju su umiješane institucije.