U borbi protiv utjecaja krize izazvane pandemijom bolesti covid-19 klubovi engleske Premier lige tražit će od igrača da prihvate 30-postotno smanjenje plaće, a na sastanku održanom u petak putem video-konferencije odlučeno je da će sezona biti nastavljena “tek kad će to biti sigurno i prikladno”, objavili su britanski mediji.

“Nastavak Premier lige neće biti početkom svibnja. Kadgod se ponovno bude igralo, to će biti isključivo uz punu vladinu potporu i kad nam to dopuste medicinske službe”, izjavili su čelnici Premier lige.

Klubovi su još uvijek odlučni u namjeri da se dovrše sva ovosezonska natjecanja, a odlučeno je da će Premier liga izdvojiti 125 milijuna funti za Englesku nogometnu ligu (EFL) i Nacionalnu ligu, koje vode nižerazredna natjecanja. Uz to, Premier liga će donirati 20 milijuna funti Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) i ranjivim skupinama.

Premier liga je u petak predložila 30-postotno smanjenje plaća igračima kako bi se “zaštitili svi zaposlenici u prefesionalnom nogometu”. Naime, neki su klubovi već bili prisiljeni otpuštati zaposlenike, otkako je nastupila zabrana odigravanja utakmica, prenosi Hina.

“Taj će zahtjev biti pod stalnom revizijom kako će se situacija mijenjati. Premier liga će biti u stalnom kontaktu s Udrugom profesionalnih nogometaša (PFA), a predstavnici sindikata će biti nazočni na sutrašnjem sastanku predstavnika Lige, igrača i klubova”, objavila je Premier liga.