U okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rukometaši tuzlanske Slobode večeras dočekuju ekipu Vogošće. Utakmica će biti odigrana u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike.

Trener Slobode Davor Kadić izjavio je da je njegov tim maksimalno spreman za ovaj susret. Kako je rekao, očekuje ih meč protiv ozbiljnog protivnika koji u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača, među kojima su sadašnji i bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine.

“Vogošću respektujemo, ali će ih dočekati jedna ekipa puna želje, volje i vjere u sebe. Želimo da ostvarimo još jednu pobjedu kojom bi se približili vrhu tabele”, rekao je Kadić i dodao da je zdravstveni bilten igrača odličan.

Golman Slobode Dražen Stojanović spreman je za utakmicu sa Vogošćom.

“Očekuje nas teška utakmica sa veoma dobrim protivnikom koji zasigurno spada u sami vrh bh. rukometa. Mi smo reprezentativnu pauzu iskoristili i odradili mini pripreme na stadionu Tušanj. Utakmicu dočekujemo spremni i u dobrom raspoloženju. Želimo da ostvarimo petu pobjedu u prvenstvu i nastavimo pobjednički niz”, rekao je Stojanović.

Utakmica je na rasporedu od 19 sati.