Početkom februara na scenu Centra za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo stiže premijera predstave “Čorba od kanarinca”, u režiji Rijada Ljutovića. Glavne uloge tumače Sead Pandur i Sanela Pepeljak.

“Čorba od kanarinca” je priča o ljubavi, dinamična komedija, ali i nježna duodrama, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije. Predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

“Što se tiče same predstave ona priča o ljubavima, o ljubavima raznih vrsta i, naravno, iz tog razloga što mi kroz cijeli život imamo zapravo različite faze, od zaljubljivanja, odljubljivanja pa ponovnog zaljubljivanja. Nekako je to i pisac Miloš Radović upravo htio sa ovim tekstom da postigne”, kaže Rijad Ljutović, reditelj.

“Šta znači brak, da li je on smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce?”, pitanje je na koje će odgovor pokušati dati Jaca i Medo, protagonisti predstave “Čorba od kanarinca”.

“Od početka rastemo, tako nekako da kažem, u pozitivnom smislu, sa puno smijeha, puno radosti, igre i ozbiljnog požrtvovanog posla. Svi smo u istom timu tako da smo od početka svi zajedno radili na ovome… i na tekstu, tako da smo se već tu malo poigrali sa tim riječima koje je Miloš Radović napisao. Naravno, tekst se morao adaptirati za našu publiku”, kaže Sead Pandur, glumac.

“Da sam ovo odabrala kao mlađa glumica, možda se ne bi dobro snašla tako da mislim da je ovo baš pravi trenutak da se igra, da se igra u ovim godinama i svakako je uzbudljivo. To je jedna pitka tema, priča, govorimo o ljubavi dvoje ljudi”, kaže Sanela Pepeljak, glumica.

Predstava “Čorba od kanarinca” u Centru za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo bit će premijerno izvedena 7. februara, a repriza je dan kasnije.