Posljedice pandemije koronavirusa odrazile su se i na kulturnu i umjetničku djelatnost. Ipak, kreativnosti ni u ovim izazovnim vremenima ne nedostaje, a mnogi umjetnici nastoje publici ponuditi što kvalitetniji sadržaj, vrlo često crpeći inspiraciju iz novonastale situacije i brojnih stanja koje je prouzrokovala.

Tako je vrijedna ekipa Studio Teatra, u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, realizirala predstavu „Mladi u doba korone“, koja će se premijerno izvesti danas u 18 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Predstava u režiji Lane Delić zamišljena je kao spoj glume, muzike i plesa, a tekst, na kojem je radio Mirza Begović, nastao je u samom procesu kreiranja predstave i to na osnovu ispovijesti samih aktera.

Projekat #mladiudobakorone otvoreno će govoriti o psihofizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te će na specifičan način analizirati pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent je Nusmir Muharemović. U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar, Tarik Lemeš i Merima Medžić. U produkcijskom timu Studio Teatra nalaze se još i Adis Kriko, Adnan Spahić, Selima Dračo, Dženeta Bradarić i Merđana Babić.

Ulaz je besplatan, a zbog epidemiološke situacije broj mjesta u sali je ograničen.