Sedamnaest policijskih službenika uhapšeno je u policijskoj akciji “Dar 1” koja je provedena na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Јedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela koja s eodnoser na primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, naveli su iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, i tom prilikom izuzeti su određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Jusko: Pravda svakoga stigne, nastavljamo se boriti protiv mita i korupcije

Mi želimo poslati jasnu i snažnu poruku da ćemo se boriti i konfrontirati sa svima koji se bave mitom i korupcijom i primanjem dara, ali u protivzakonitom smjeru, kao što je to urađeno jutros, istakao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Kako je rekao, uvijek se dešava da postoje pojedinci koji smatraju da su iznad zakona i koji misle da mogu raditi neke stvari mimo zakona.

“Međutim, današnja akcija pokazuje da niko nije izostavljen od strane pravde i da ona svakoga stigne”, poručio je Jusko.

Dodao je da će MUP KS nastaviti raditi na borbi protiv mita i korupcije.