Prihodi industrije poslovnih putovanja u Rusiji smanjeni su za 80 posto u odnosu na 2019. godinu, zbog situacije sa virusom korona.

U prvoj polovini 2021. godine, aktivnosti neće biti ponovo uspostavljene.

“Sektor poslovnih i privatnih putovanja se još nije oporavio, što je dovelo do značajnog smanjenja prihoda kompanija, a najveći gradovi Rusije i hotelska i turistička preduzeća suočeni su sa padom zarade od 80 odsto u odnosu na pokazatelje iz 2019. godine”, istakla je Lisenkova.

Prema riječima Lisenkove, situacija je bolja kada se radi o hotelima u segmentu odmarališta, gdje je bila veća potražnja tokom ljeta, a sezona je zbog dobrih vremenskih uslova produžena do kraja oktobra.

Međutim, čak i u pomenutim odmaralištima je nemoguće govoriti o potpunom oporavku, javio je TASS.

Lisenkova je naglasila da je dobar obim posla od jula do oktobra pomogao da se vrate ekonomski pokazatelji za pomenute kompanije, koje, ipak, nisu uspjele da vrate finansijske pokazatelje na nivo sa početka proljeća i ljeta prošle godine.

Šef Direkcije dodala je da je većina turističkih kompanija iskusila pad prihoda za do 90 posto od marta do juna, u odnosu na isti period prošle godine, sa izuzetkom organizacija koje su obezbijedile usluge nadzora ili zaposlile medicinske radnike.