Širom Bosne i Hercegovine građani se pripremaju za novogodišnju noć. Neki će Novu godinu dočekati na otvorenom na trgovima, u restoranima, a neki u krugu porodice.

Na Trgu Bosne i Hercegovine u glavnom gradu organizovan je javni doček. U Novu godinu će svi posjetioci Sarajeva, kao i njegovi građani, ući uz pjesme Željka Joksimovića.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da je večeras Sarajevo centar regije, a ne samo jedan od njenih gradova. On je u razgovoru za BHRT pozvao sve sugrađane da se pridruže dočeku i uživaju u onome što on nudi.

Banjalučani, oni najmlađi, već ulaze u Novu godinu. U Banjaluci je na Trgu Krajine za mališane organizovana Dječija Nova godina. U odbrojavanje sa Deda Mrazom, biće pušteno i 100 šarenih balona u vazduh.

I najmlađi Mostarci dočekali su svoju Dječiju Novu godinu tačno u podne. Uz prigodan program, predstavu i Djeda Mraza, najmlađi su se radovali u Hercegovini.

I Bihać s radošću ispraća 2019. godinu, sve je spremno za doček Nove 2020. godine. Ovaj grad već 20-ak dana živi novogodišnju euforiju. Najmlađi Bišćani danima uživaju na gradskom klizalištu. U Bihaću su zabilježene velike gužve jer je veliki broj naših ljudi iz dijaspore došao na proslavu Nove godine.

Tuzla će večeras na Trgu Slobode organizovati doček na otvorenom. Dječica su svoju Dječiju Novu godinu već dočekala i družila se sa Djeda Mrazom. U gradu je atmosfera euforična, a ni Tuzlaci ne odskaču novogodišnjim željama od ostatka BiH.

Novogodišnje raspoloženje u Zenici počelo je još 14. decembra otvaranjem Studengrada i pokretanjem Zimskog festivala. Večeras će Zenicu u Novu godinu uvesti koncert domaćih bendova i mostar Sevdah Reunion.