Svečanom paradom na Kraljevskoj zrakoplovnoj Vojnoj akademiji u Cranwellu, jučer je obilježen završetak “Modular Initial Officer Training Course No3”. Na paradi je promoviran i kadet Emir Ramić, koji je uspješno završio navedeno školovanje.

Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) tako su dobile još jednog oficira koji će ubrzo biti u poziciji da stečena znanja i iskustva prenosi u svojoj jedinici u OSBiH.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović, kao i vojni ataše BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu, brigadir Nedžad Sadiković.

Imenovani su u okviru svečanosti obavili razgovor sa zamjenikom komandanta Zračnih snaga, generalmajorom Richardom Maddisonom.

To je bila prilika da zahvale Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske na ukazanoj mogućnosti koja se pruža našim kadetima za školovanje na ovoj prestižnoj vojno-školskoj ustanovi, izražavajući uvjerenje da će se ova praksa nastaviti, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.