Predsjednik Nogometnog kluba “Čelik” Ajdin Olgun podnio je ostavku na ovu funkciju i objavio povlačenje iz zeničkog premijerligaša. U videoporuci, objavljenoj na društvenim mrežama, Olgun je iznio niz optužbi na račun igrača, sportskih radnika, svojih najbližih suradnika, ali i Gradske uprave Zenica.

Aydin Olgun nije više prvi čovjek NK „Čelik“ Zenica. Svoju, za veliki broj navijača zeničkog kluba, šokantnu odluku objavio je putem zvaničnog klupskog instagram naloga i to u momentu kada je klub pretposljednji na tabeli pred odlučujući dio prvenstva.

AYDIN OLGUN

Reprogram dugovanja Čelika, usvojen od GV Zenica, Gradska uprava isplaćivala je redovno sve do početka ove godine, potvrđeno nam je u PU FBiH. Reprogram je raskinut u maju 2019.godine zbog nepoštivanja redovnih obaveza od kluba, odnosno investitora iz Turske.

U poruci je, sada več bivši predsjednik Olgun, naveo da će ključ i pečat kluba predati u Gradsku upravu, a da li je to učinjeno nismo uspjeli saznati jer na naš zvaničan upit o dešavanjima u NK Čelik nismo dobili odgovor iz Gradske uprave.

Saopćenjem za javnost reagirali su iz Udruženja Robijaši 1988. „ Ovim putem pozivamo i FUP i Tužilaštvo i SIPA-u, da urade svoj posao i istraže NK Čelik do najsitnijih detalja, neka svako odgovara za svaku nepravdu načinjenu prema našoj svetinji, bez selekcije“ navedeno je pored ostalog u reakciji Udruženja „Robijaši 1988“.