Odlukom Vlade Francuske u toj zemlji su do rujna zabranjeni sportski događaji na kojima se okuplja više od 5.000 ljudi, što je nagnalo čelnike francuske nogometne lige na otkazivanje daljnjeg nastavka prekinutog prvenstva, a čelnike aktualnog prvaka PSG-a na razmišljanje o odigravanju domaćih utakmica u Ligi prvaka izvan Francuske.

“Poštujemo odluku Vlade Francuske. Naš je plan nastaviti natjecanje u Ligi prvaka uz pristanak UEFA-e, kadgod i gdjegod se budu odigravale utakmice. Ako ne možemo igrati u Francuskoj, igrat ćemo u inozemstvu, tamo gdje ćemo imati najbolje uvjete za naše igrače i gdje će naši djelatnici biti sigurni”, rekao je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, pišu francuski mediji.

PSG se preko Borussije Dortmund plasirao u četvrtfinale Lige prvaka prije nego što je pandemija izazvana širenjem novog koronavirusa proširila i Europom te prekinula natjecanja, kako u domaćim ligama, tako i u europskim klupskim natjecanjima. Uzvratna utakmica PSG-a i Borussije odigrana je bez nazočnosti gledatelja na pariškom Parku prinčeva.

UEFA je svim državama članicama dala rok do 25. svibnja da se izjasne o sudbini njihovih domaćih natjecanja. Prema nepotvrđenim informacijama, plan je Europskog nogometnog saveza dovršiti ovogodišnje izdanje Lige prvaka i Europske lige.