Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić kazao je da je BHRT medij koji je tijekom proteklih 30 godina bio uvijek otvoren i profesionalan prema njemu, ali i Vrhbosanskoj nadbiskupiji. BHRT je dobio i priznanje Vrhbosanske nadbiskupije.

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu nadbiskup se sastao sa rukovodstvom BHRT-a.

Kardinal Puljić je istaknuo kako ga raduje da se ovaj susret konačno ostvario budući da je nekoliko puta zbog koronavirusa otkazivan. Također je napomenuo kako je u protekloj godini obilježio nekoliko važnih obljetnica: 75 godina života, 50 svećeništva i 30 biskupstva te kako je tom prigodom pojedincima i institucijama, s kojima je imao dugogodišnju suradnju, podijelio priznanje i zahvalu.

Među njima je i BHRT koji je kao medij tijekom proteklih 30 godina bio uvijek otvoren i profesionalan prema njemu, ali i Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kazao je Puljić.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je kao najvažniji zajednički projekt izdvojio medijsko praćenje i izravni prijenos pohoda pape Franje Sarajevu što je za ovu medijsku kuću bio najveći izazov, veći čak i od prijenosa Olimpijskih igara 1984.

Istaknuo je kako je BHRT servis svih građana te da je kao takav otvoren vjerskim zajednicama. U tom duhu zahvalio je što su unutar Katoličke Crkve uvijek pronalazili sugovornike.

Glavni urednik Katoličkog tjednika velečasni Vajdner posebno je istaknuo profesionalnost BHRT-a kada se digla medijska hajka na Katoličku Crkvu u svibnju prošle godine povodom sv. mise za žrtve Bleiburške tragedije kada su mnogi drugi stvarali atmosferu linča. Kazao je kako je javni servis jedna od odrednica suverenosti jedne države, navode na stranici tjednika.

Vlč. Kustura zahvalio je rukovodstvu BHRT-a na dosada realiziranim projektima i njihovoj otvorenosti za suradnju s Vrhbosanskom nadbiskupijom. Naglasio je kako ga raduje da odnedavno postoji i Redakcija religijskog programa na javnom servisu te izrazio nadu da će i buduća suradnja biti na visokoj razini.

Rukovodstvo BHRT-a iskazalo je spremnost i u budućnosti podržavati projekte koje Crkva organizira u onoj mjeri u kojoj je to moguće.

Osim njih prisutni su bili i pomoćnica generalnog direktora BHRT-a za razvoj i tehnologiju Dženita Jusufbegović, v. d. direktorica BHT1 Neda Tadić te glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner i predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražen Kustura.