Trebaće jedno opšte smirivanje situacije da bi se turizam vratio onakav kakav je bio 2019. godine, kada je bilo i preko 100 hiljada registrovanih noćenja, rekao je direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić za BHRT.

“Znamo da za turizam nije dovoljno da pandemija nestane u BiH i okolnim zemljama, nego i u Evropi, kako bi turisti imali prohodan dolazak”, rekao je Radić za emisiju “BHT1 uživo”.

On ističe da, prateći Svjetsku turističku organizaciju, ima nagovještaja da bi na proljeće i ljeto turizam ipak mogao zaživjeti.

Radić se u razgovoru osvrnuo i prošlogodišnju ljetnu sezonu, kada je, uprkos pandemiji, u Trebinju bio veći broj turista, te da je to zahvaljujući dobroj turističkoj promociji gradova.

“Trudimo se da preko društvenih mjera držimo kontakt sa turistima i držimo ih zagrijanim za jug, kako bismo od aprila došli do nekog većeg broja turista”, kazao je on.

Radić ističe da je Trebinje veoma poznato evrospkim turistima od ranije, te da su oni godinama unazad svoje odmore provodili u ovom bh. gradu, kao i da se nada njohovom još većem prilivu poslije smirivanja situacije sa koronavirusom.