Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović rekao je da će se poslanici iz Republike Srpske nakon dogovora političkih lidera u Banjaluci pridržavati tih odluka do daljeg.

“Pridržavaće se odluka iz više razloga – ne samo zato što su oni njihovi lideri nego što je postignuto jedinstvo u Republici Srpskoj, zajednički nastup, odnosno neučestvovanje u donošenju odluka na nivou BiH”, rekao je Radmanović.

Radmanović je istakao da je to ispravan stav.

“Lično mislim da je vrlo važno da smo svi na istom putu kada se donesu krupne pogrešne odluke ljudi sa strane u Bosni i Hercegovini, a posebno se odnose na Republiku Srpsku”, istakao je Radmanović.

Nakon jučerašnjeg sastanka i jesu, kaže on, pa se tako već od jutra pokazuje da u radu nema predstavnika Srba na sjednicama komisija i odbora.

“Oni poslovnički mogu da donose odluke bez prisustva jednog naciona, ali ne mogu da donose odluke kada je u pitanju parlament. Danas neće učestvovati u radu parlamenta”, zaključio je Radmanović.

Za danas zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, odlučeno je na proširenom Kolegijumu ovog doma.