Tri lica iz Prijedora i po jedno lice iz Doboja i Gradiške osumnjičena su za tri krivična djela kojima je prijedorskoj poslovnoj jedinici firme za dostavu brzom poštom pričinjena šteta od oko 11.450 KM.

Riječ je o licima iz Prijedora čiji su inicijali D.G, Z.G. i S.D, te iz Doboja N.M. i Gradiške D.B, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičenom G.D. na teret je stavljeno da je kao šef poslovne jedinice naložio osumnjičenom Z.G. da kao blagajnik preduzeća kroz poslovne knjige ne izvrši knjiženje i razduživanje 5.877 KM.

Ovaj iznos potiče od usluga pruženih klijentima u maju prošle godine, čiju naplatu su izvršili kuriri preduzeća – osumnjičeni N.M, D.B. i S.D, naveli su u saopštenju.

Iz policije dodaju da su naplaćeni iznos osumnjičeni predali šefu poslovne jedinice, koji je novac podijelio osumnjičenim licima i drugim radnicima zaposlenim u preduzeću.

Policijska uprava Prijedor je prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaje protiv ovih lica za počinjena krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i utaja.