Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je od jutros donesena naredba o ukidanju lokalnih karantina u tom gradu.

“Sva lica koja su bila u lokalnim karantinima upućena su na kućnu izolaciju i njih će, kao i sva ostala lica koja budu dolazila u zemlju, kontrolisati gradska Komunalna policija”, rekao je Radojičić novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije Banjaluka.

Radojičić je rekao da se od juče Republika Srpska i grad Banjaluka nalaze u novoj fazi postepene normalizacije života, olakšavanja mjera zbarane i ograničenja i liberalizacije, što je posljedica kretanja epidemije i potreba života.

On je naglasio da su brojke oboljelih u Banjaluci u proteklim danima nešto bolje, optimističke.

“I dalje smo svjesni da je epidemiološka situacija vrlo osjetljiva i promjenjiva. Prije sedam dana imali smo značajan rast, a u ovim danima imamo manji broj oboljelih od virusa korona i svjesni smo da to može da se mijenja”, istakao je Radojičić.

Radojičić je upozorio građane da, nakon što je od juče započeto sa normalizacijom života, može da dođe i do povećnog broja oboljelih zbog većeg broja društvenih kontakta, zbog čega treba da i dalje vode računa o mjeri rastojanja.

Trenutnu epidemiološku situaciju u BiH pogledajte u našoj tabeli: