Klizište koje se pojavilo na parkingu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uzrokovali su radovi na gradnji parking garaže čija je vrijednost 35 miliona maraka. Uprkos klizištu, radovi na izgradnji garaže neće biti obustavljeni. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske tvrde da će štetu da sanira izvođač radova.

Radovi na izgradnji moderne garaže, vrijedne 35 miliona KM, kojom će, prema najavama rukovodstva UKC-a biti trajno riješen problem parkiranja pacijenata i zaposlenika ove zdravstvene ustanove, uzrokovali su problem na već postojećem parkingu. Klizište sa dubokim pukotinama pojavilo se odmah iznad gradilišta, a ispred objekta ginekologije, čime je i postojeća površina za parkiranje ostala neupotrebljiva. IZ UKC-a tvrde da će štetu sanirati izvođač radova.

VLADO ĐAJIĆ, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS

“Moram da obavijestim javnost da smo na ovo računali. To su minimalne štete i to je periferni dio parkinga. Objekti nisu ugroženi niti će biti. Štete na saniranju snosiće izvođač, a ne UKC, jer, kao što je poznato, uslovi su bili ključ u ruke”.

Dok iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske tvrde da su ovakve situacije očekivane s obzirom na trusno područje na kojem se nalaze, jedan od najglasnijih protivnika gradnje skupocjene garaže Draško Stanivuković navodi da je upravo mogućnost pojave klizišta bio jedan od razloga zbog kojih je ukazivao na rizičnost gradnje.

Nova garaža trebala bi biti završena za dvije godine. Hoće li postojeće i eventualna nova klizišta prolongirati krajnji rok za izgradnju, nismo saznali, jer iz građevinske firme koja je izvođač radova nisu odgovarali na telefonske pozive.