Počeli su radovi na redovnom servisiranju tunela Vis, 25. novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se suprotnom kolovoznom trakom, dvosmjerno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, od 7.00 do 20.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od 20.00 do 7.00 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Frekvencija vozila na putevima u BiH je slabijeg intenziteta. Iz BIHAMK-a mole vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja na području RS na snazi je od 20.00 sati do 5.00 sati ujutro.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.