Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ podsjeća sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija na obavezu poštovanja izborne tišine neposredno pred sutrašnje izbore.

Agencija je saopštila da u toku 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju, navodeći da period izborne tišine traje do zatvaranja biračkih mjesta.

“Potpuna zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti stupila je na snagu jutros u 7.00 časova, a trajaće do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju”, saopšteno je iz RAK-a.

IZ RAK-a podsjećaju da u periodu od 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta pa do zatvaranja neće biti objavljivani rezultati istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima.

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima stupila je na snagu juče u 7.00 časova i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH 15. novembra.