Po prvi put od kako je počela pandemija mi imamo najveći broj zaraženih i to za nas predstavlja veliki problem, kazao je BORISLAV RAKIĆ, načelnik opštine Vukosavlje. On je također govorio i prednostima koje nudi koridor Vc i gasovod od Beograda koji će prolaziti upravo ovom i susjednim opštinama.

Vukosavlje je ruralna sredina i građani se pridržavaju mjera, ali dešavaju se ovakve sistuacije, kazao je Rakić.

Ne radi se o klasteru već svaki slučaj za sebe. Ovo je veliki broj za nas i zdravstvene radnike, Moram reći da se stanovnici zaista pridržavaju mjera. Ne može se sačuvati od virusa i svi ćemo na kraju morati proći to, ali nadam se sa što manje ljudskih žrtava i negativnih privrednih efekata.

On je istakao kako su mnogi ljudi ostali bez posla.

Mi sada vidimo da je socijalna karta narušena. Građani nemaju sredstava za život. Mnogo se osjeća na privredi, vidi se i na prilivu od PDV-a. Najviše zavisimo od PDV-a. Pokusali smo pomoći privredi koliko možemo i sva ulaganja su bila okrenuta ka privredi. Morali smo sredstva preusmjeriti sa nekih drugih strana u privredu.

Rakić je kazao kako je Vukosavlje važno čvorište za koridor Vc. i gasovod od Beograda.

To će značajno promijemiti geografsku kartu i razvoj opštine. Nalazimo se samo 5 km od EU i promijeniće sve, Kompletan život. Ovo je jedinstvena prilika za nas i sve opštine okoline.