Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je tokom posjete Drvaru i Grahovu podržao infrastrukturne projekte, te potpisao ugovore o podršci SPC-u i Srpskom građanskom druženju “Posavina” iz Odžaka o podršci povratnicima u Posavinu.

Ramić je održao sastanak sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić, načelnikom opštine Grahovo Urošem Đuranom, te predstavnicima povratnika Srba u Posavinu općinskim vijećnikom Damirom Ivetićem i sveštenikom Miroslavom Draškom.

Dogovorili smo nastavak saradnje sa opštinom Drvar u pogledu sanacije krovova na stambenim zgradama, izgradnji zaštitne ograde oko OŠ “Drvar”, te ćemo nastaviti podršku u stipendiranju studenata i nevladinih organizacija koje svoje programske ciljeve realiziraju u ovim opštinama – kazao je Ramić

Govoreći o opštini Grahovo definisani su prioriteti oko infrastrukturnih projekata, posebno kada se tiče sanacije vodovoda u naseljima Uništa i Obljaj.

Iskazana je potreba za opremanjem fiskulturne sale u Grahovu, tako da će naše aktivnosti u ovoj godini biti fokusirane na izgradnju navedenih projekata i već spomenuta podrška studentima i civilnom sektoru – istakao je Ramić

Također, potpisani su ugovori o podršci SPC-u i Srpskom građanskom druženju “Posavina” iz Odžaka

Sa predstavnicima Srpskog građanskog udruženja “Posavina” razgovarano je o temi podrške povratnicima u Posavinu. Ministar Ramić, predsjednik Udruženja Ivetić Damir potpisali su ugovor za potrebe izgradnje društvenog doma u mjesnoj zajednici Novi Grad, dok je sa sveštenikom Miroslavom Draškom potpisan ugovor o rekonstrukciji Parohijskog doma u Novom Gradu, opština Odžak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba izbjeglica.