U gradskoj upravi Grada Prijedora upriličeno je potpisivanje ugovora o izgradnji i rekonstrukciji devet stambenih jedinica iz opština/gradova Prijedor, Novi, Kostajnica i Dubica.

Ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnici/gradonačelnici navedenih opština/gradova.

“Danas smo potpisali sa devet porodica ugovore o trajnom stambenom zbrinjavanju. Veliki broj zahtjeva nam pristiže za izgradnju i obnovu kuća što ukazuje da postoji volja za povratkom i proširenjem porodica. Zbog pandemije realiziramo nešto manji broj stambenih jedinica. Vjerujemo da ćemo naredne godine značajniji broj porodica stambeno zbrinuti”, kazao je Ramić.

Nekoliko povratnika je potpisalo ugovore o obavljanju pripravničkog staža.

“Kroz projekte koje realiziramo dajemo podršku za prvo zaposlenje, angažman mladih u lokalnim zajednicama je i naš prioritet. Ovih dana širom Bosne i Hercegovine angažujemo mlade ljude koji su završili visoko obrazovanje da bi bili konkurentni na tržištu rad”, zaključio je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.