Velški fudbaler Gareth Bale oprostio se od saigrača u Real Madridu uoči povratka u londonski Tottenham, javili su danas španski mediji.

Očekuje se da će Bale napustiti Madrid u četvrtak, kako bi u petak u Londonu dovršio ljekarski pregled i svu papirologiju neophodnu da se zaključi posao sa Tottenhamom. Mediji navode da se radi o posudbi Velšanina na jednu sezonu.

Ranije je njegov zastupnik Jonathan Barnetta potvrdio da je Bale razgovarao sa Tottenhamom o povratku u klub ovog ljeta. Iako je ranije tvrdio da njegov klijent namjerava odraditi posljednje dvije godine ugovora u Real Madridu, Barnett je sada “odškrinuo vrata“ za odlazak reprezentativca Velsa.

Bale je prošlog mjeseca proslavio 31. rođendan, a tokom nedavnog okupljanja reprezentacije Velsa izjavio je da se nada odlasku iz Reala ovog ljeta, jer želi igrati.

Sjajni krilni fudbaler karijeru je počeo u Southamptonu iz kojeg je 2007. godine prešao u Tottenham. Nakon šest odličnih sezona u dresu “pijetlova“ 2013. ga je kupio Real Madrid za tada rekordnih nešto više od 100 miliona eura. Za “kraljevski klub“ je odigrao 251 takmičarsku utakmica i postigao 105 golova. Sa velikanom iz Madrida, između ostalog, je osvojio četiri naslova šampiona Evrope, tri svijeta i dva Španije.