Fudbalska ”A“ reprezentacija BiH ni danas nije dobila selektora, jer je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (NSBiH) prekinuta. Još uvijek nije poznato kada će biti zakazana nova sjednica.

Kao dva najozbiljnija kandidata za nasljednika Dušana Bajevića na klupi popularno zvanih ”zmajeva” proteklih dana spominjani su Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten nacionalnog tima BiH kojeg favorizuje javnost, ali i većina reprezentativaca, te Bugarin Ivaylo Petev, želja pojedinih članova Izvršnog odbora NSBiH, predvođenih budućim predsjednikom Saveza Vicom Zeljkovićem.

Na sjednici je razmatrana jedna tačka dnevnog reda, a ona se odnosila na izbor novog selektora “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon dostavljenog prijedloga radne grupe za izbor novog selektora, otvorena je diskusija u kojoj su učestvovali članovi Izvršnog odbora, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kako se navodi, s obzirom da sjednici nisu mogli prisustvovati svi članovi Izvršnog odbora, zaključeno je da se ista prekine i da se ovako važna odluka o izboru novog selektora donese u punom sastavu izvršnog tijela NSBiH.

Javnost će biti blagovremeno informisana o datumu nastavka sjednice, navodi se u saopštenju.

Na drugoj sjednici za izbor selektora bit će potrebna većina prisutnih članova Izvršnog odbora NSBiH, s tim da barem jedan glas bude od člana državne ”fudbalske vlade” delegiranog iz različitih entitetskih saveza, odnosno u slučaju Federacije BiH i iz kantonalnog i županijskog saveza.

Stručna komisija u sastavu Zvjezdan Misimović i Emir Spahić nakon obavljenih razgovora sa potencijalnim kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića nije imala jedinstven stav. Spahić je Izvršnom odboru predložio Barbareza, a Misimović je bio za Peteva.