Centralna izborna komisija BiH objavila je nove preliminarne, nepotpune i nepotvrđene rezultate prebrojavanja glasova do 16:00. Efendić povećao prednost u opštini Novi grad Sarajevo , a Dovadžija za BHRT tvrdi da vodi u Ilijašu.

Rezultata pogledajte ovdje

Semir Efendić (SDA) u sarajevskoj opštini Novi Grad povećao je prednost u odnosu na kandidata NIP-a Adnana Delića sa više od 600 glasova. naime po sadašnjim podacima Efendić ima 19.165, a Delić 18.549.

Kada je u pitanju Ilijaš, podaci su ostali isti. Akif Fazlić (SDA) vodi u odnosu na Amara Dovadžiju(IP, NS I SDP) sa samo 24 glasa, prema podacima CIK-a.

Ilijaš u 16:00 prema zvaničnim podacima CIK-a BiH

Međutim Dovadžija je za BHRT potvrdio kako on vodi sada u Ilijašu. Također tvrdi kako je Opštinska izborna komisija produžena ruka vladajućih.

Predsjednik OIK-a Fazlić Velid i svi članovi komisije su članovi SDA. SDA na svakom biračkom mjestu ima minimalno tri člana. Ukoliko je iko mogao da radi sumnjive radnje onda su oni. Mi smo imali samo po jednog čovjeka

U Nedjelju naveče sam dobio potvrdu da je sve prebrojano i ne znam šta se desilo, kazao je on.

Ne možemo da vjerujemo da se sve ovo dešava. Danas je utorak i nemamo potvrdu o načelniku. Brojanje je bilo završeno u nedjelju. Nijednog prigovora nije bilo od strane nikoga. U ponedjeljak ujutro je predsjednik OIK-a je poslao CIK-u da se otvori sedam mjesta biračkih na kojima smo mi pobijedili ali smo mi kazali da se otvore i preostala 24 i da se sve provjeri

Do danas (17.11) u 16:00 sati obrađeno je 97,51% biračkih mjesta, a važećih listića je oko 94%.