Udruga roditelja “Naša djeca 2014” i Sindikat učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na adresu Vlade HNŽ-a, Ministarstva obrazovanja HNŽ-a te Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a, uputili su zahtjev za reviziju postojećih mjera za provedbu nastave u osnovnim školama s ciljem poboljšanja i normalizacije nastavnog procesa.

“S obzirom na poboljšanu epidemiološku situaciju i činjenicu da nije zabilježeno njezino pogoršanje ni nakon dva tjedna od povratka značajnog broja učenika u školske klupe, predlažemo da se nastava odvija u školi, bez podjele na grupe i online nastave, predlažemo da se korigira trajanje sata od 30 minuta i ukine ograničenje za broj sati provedenih u školi tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi, te predlažemo ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu”, navodi se u priopćenju Udruge roditelja “Naša djeca”.

Iz Udrugesu kazali kako za sada nisu dobili odgovor mjerodavnih, dodavši kako se nadaju da će Krizni stožer razgovarati o toj inicijativi na svom sljedećem sastanku.

Predstavnici Udruge i Sindikata predlažu provedbu navedenih mjera u probnom periodu od mjesec dana, odnosno od 1. veljače do 1. ožujka.