Predsjednik Irana Hassan Rouhani vjeruje kako je ubistvo naučnika Muhsina Fahrizadea zamka Izraela te poručio da će u pravo vrijeme odgovoriti na atentat.

Rouhani je kazao kako je Fahrizade, koji je ubijen , bio naučnik koji je pored istraživanja u polju nuklearne energije i odbrane, radio studije i o novom tipu koronavirusa.

Vjeruje kako iza atentata stoji Izrael te da je cilj stvoriti haos prije isteka mandata američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Osjećaju da će za nekoliko sedmica biti završen period pritisaka i nastoje promijeniti uslove u svijetu. Pokušavaju stvoriti nestabilnost u regiji, ali i skrenuti pažnju s terora i prijetnji na teritoriji koju su okupirali”, rekao je Rouhani.

Naveo je kako neće pasti u zamku Izraela.

“Neprijatelji Iran znaju da iranska nacija i zvaničnici su pametni i hrabri da ne ostave ovo ubistvo bez odgovora. Nadležne osobe će u pravo vrijeme odgovoriti na ovaj zločin. Naš narod je dovoljno pametan i mudar da ne padne u zamku cionističkog režima”, rekao je Rouhani.

Iranski naučnik Muhsin Fahrizade ubijen je jučer u napadu u Abserdu, koji pripada Teheranu. Iranski zvaničnici za atentat odgovornim smatraju Izrael.