Prema informacijama Republičke uprave civilne zaštite, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, izvršena je dezinfekcija u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, Domu učenika Doboj te u ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra.

“U navedenom periodu, osnovne i srednje škole, kao i njihova područna odjeljenja, čije prostorije nisu bile korištene kao biračka mjesta, organizovale su vaspitno-obrazovni rad u školskim prostorijama, osim škola koje su imale saglasnost za izvođenje nastave na daljinu. Od ponedjeljka, 23. novembra 2020. godine, vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama u RS biće ponovo organizovan u školskim prostorijama”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Iz ministarstva podsjećaju da su vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u RS dužni da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te ukoliko bude potrebno dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na održavanje nastave na daljinu.

“U skladu sa zahtjevima škola i zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu od ponedjeljka, 23. novembra 2020. godine, biće i dalje organizovana u Katoličkom školskom centru Banjaluka, te svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja, OŠ ‘Gornja Slatina’ Šamac”, naveli su u saopštenju.