Iz budžetske rezerve premijera Republike Srpske Radovana Viškovića izdvojeno je 100.000 KM za socijalno ugrožene porodice.

Novac će biti namjenjen za pripremu paketa koji će sadržavati prehrambene namirnice i sredstava za higijenu za socijalno ugrožene stanovnike sa područja RS.

Iz kabinata premijera su saopštili da će 4.228 korisnika socijalne pomoći dobiti po paket sa osnovnim životnim namirnicama – so, brašno, šećer, ulje, tjestenina, i higijenskim artiklima.

“Paketi će biti dostavljeni krajnjim korisnicima preko službi centara za socijalni rad u lokalnim zajednicama na teritoriji cijele Republike Srpske”, istakli su iz kabineta.

Kako su naveli, predsjednik Vlade je iz budžetskih rezervi izdvojio i 49.000 KM za nabavku osnovnih namirnica za pripremanje obroka u javnim kuhinjama.

“Taj novac je već uplaćen Crvenom krstu Republike Srpske koji će sredstva uputiti lokalnim kancelarijama, te će pomoć iz budžetske rezerve dobiti javna kuhinja ‘Mozaik prijateljstva’ u Banjaluci”, dodali su iz Viškovićevog kabineta.