Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske odobrio je 31 milion KM za programe zapošljavanja 6.811 lica, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić je istakao da je ovo najveći akcioni plan koji su do sada realizovali, zahvaljujući sredstvima Zavoda i Vlade Republike Srpske.

“Prvobitnim akcionim planom predviđeno je 16 miliona KM za zapošljavanje 4.600 radnika, ali smo, zahvaljujući suficitu Zavoda od sedam miliona KM, sredstvima Svjetske banke od četiri miliona KM, kao i onim koje je izdvojila Vlada Srbije, uspjeli da ga proširimo i odobrimo novac za dodatnih 2.000 radnika”, rekao je Vujičić.

On je naveo da je donesena odluka o odobravanju sredstava kroz sedam programa i da će na ovaj način nezaposlena lica naći posao u struci.

Vujičić je rekao da je, između ostalih, programom obuhvaćeno 770 pripravnika, među kojima su i djeca poginulih boraca.

Prema njegovim riječima, zapošljavanje 6.811 lica je odličan broj, jer je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje trenutno 90.000 nezaposlenih.

Dodao je da će realizacija akcionog plana ući i u narednu godinu.

“Ne postoje nikakve malverzacije sredstvima. Poslodavci koji apliciraju su dužni priložiti bankovne garancije, mjenice i račune kako ne bi došlo do zloupotreba”, istakao je Vujičić.