U Republici Srpskoj Nova 2021. godina po julijanskom dočekuje se bez javnih proslava. Nema organizovanih javnih dočeka i manifestacija, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata je ograničeno.

Ni u Zvorniku nema organizovanog javnog tradicionalnog dočeka pravoslavne Nove godine zbog epidemioloških mjera.

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je večernja služba, dok će u ponoć na prelazu iz stare u Novu godinu po julijanskom kalendaru biti služen moleban za blagosloveno novo ljeto, uz poštovanje svih preventivnih mjera.

U Crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja Preteče biće služna blagodarstvena molitva Gospodu, uz zahvalnost za proteklu godinu i molitva za blagoslovenu 2021. godinu.

U ovim hramovima služena su praznična večernja bogosluženja, nakon kojih su naloženi badnjaci, uoči Malog Božića, uz poziv vjernicima da donesu badnjake iz svojih domova i nalože ih na vartu u crkvenim portama.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.