Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske produžio je danas postojeće mjere, koje su utvrđene na prošloj sjednici Štaba, do 25. marta.

U narednim danima biće pojačane kontrole provođenja zaštitnih mjera u svim gradovima i opštinama, kako bi se stanovništvo zaštitilo u što većoj mjeri.

“S tim ciljem, u narednim danima biće oformljeni posebni kontrolni timovi, koje će sačinjavati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, komunalne policije i inspekcije. Republički štab apeluje na građane da se u cilju zaštite zdravlja pridržavaju propisanih mjera”, navodi se u saopćenju Vlade RS-a.

Također, Republički štab za vanredne situacije apelovao je na gradske i opštinske štabove da prate epidemiološku situaciju u svojim lokalnim zajednicama te im ukazao da, u slučaju potrebe, mogu da donose i restriktivnije mjere od onih koje donosi Republički štab.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Republički štab za vanredne situacije ostaje u stalnom zasjedanju, a naredna sjednica Štaba je zakazana za sutra”, navodi se u saopćenju.