Republički štab za vanredne situacije danas je donio izmjene zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim se do 16. novembra ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 22 časa.

Radno vrijeme ograničava se svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i dr.), te priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.).

“Takođe, do 16.novembra, u periodu od 22 do šest časova, dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje”, saopšteno je iz Vlade RS-a.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kao i zaključak o prihvatanju donacije lične zaštitne opreme Delegacije Evropske unije u BiH.

Prethodno je objavljeno da je Štab donio i zaključak kojima će se odvijanje vaspitno-obrazovnog rada, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih i srednjih škola u RS, nastaviti od 2. novembra.