Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske proteklog vikenda su izvršili više kontrola u ugostiteljskim objektima, prilikom kojih su evidentirana četiri krivična djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u ugostiteljskom objektu u Doboju zatekli 82 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijski slubenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su u noćnom klubu u Šipovu zatekli 184 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Policijski slubenici Policijske uprave Banjaluka su u ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatekli 60 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Istovremeno, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u Ugljeviku zatekli u jednom objektu svadbeno veselje na kojem su zatečena 132 lica o čemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Tužioci su se izjasnili da se u ova četiri slučaja radi o krivičnim djelima “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“MUP RS poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi”, naveli su iz MUP-a RS i dodali da će policijski službenici nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.