Lice čiji su inicijali B.K, uhapšeno u Banjaluci u nastavku operativne akcije “Viker”, koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje npa području Republike Srpske vrše krivična djela iz oblasti opojnih droga, privedeno je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da akciju realizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

“Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen je pretres lica i stana koji koristi ovo lice i tom prilikom je pronađeno oko 610 grama opojne droge heroin, oko 2.150 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu spid, dvije digitalne vage, te novac u iznosu od 1.170 evra i 725 KM”, istakla je Miljanovićeva.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a lice lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biće sprovedeno u Tužilaštvo na dalje postupanje.

Okružni sud u Banjaluci odredio je 17. jula pritvor osumnjičenim licima čiji su inicijali Z.B, G.K. i M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Uhapšena lica osumnjičena su da su, prema prethodnom dogovoru, 14. jula na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje, od nepoznatog lica nabavila 3.831 gram marihuane, koju su potom držali u apartmanu koji su prethodno iznajmili na području Banjaluke.