Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije BiH, produžio je ugovor sa njemačkim šampionom Flensburgom do ljeta 2024. godine.

Burić je u Flensburg stigao iz Wetzlara stigao 2018. godine i odmah osvojio šampionski pehar. Tada je potpisao ugovor do 2021. godine, ali je očigledno da su u slavnom njemačkom klubu prezadovoljni bh. golmanom, pa su mu ponudili produženje saradnje.

“Izuzetno sam sretan što ću dugo moći da bude dio velikog kluba kakav je Flensburg. Ovdje se osjećam izuzetno dobro. Želim da sa ovim sjajnim klubom proslavim još mnogo titula“, kratko je za njemačke medije kazao 29-godišnji Burić.

Osim za Flensburg i Wetzlar, tokom karijere Burić je branio za Maglaj, Izviđač, banjalučki Borac i Gorenje Velenje. Sa reprezentacijom BiH je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru, a u januaru naredne godine imaće priliku i prvi put u istoriji igrati na Evropskom prvenstvu. Bh. tim će na EURO 2020 igrati u Trondheimu u grupi “D“ sa domaćinom Norveškom, te Francuskom i Portugalom.