Bivši fudbalski reprezentativac Engleske i trenutni igrač Derbija Vejn Runi debitovaće u subotu na poziciji trenera istoimene ekipe.

Derbi je prethodno otpustio Holanđanina Filipa Kokua nakon što je klub došao do posljednjeg mjesta u Čempionšipu i na poziciju privremenog trenera postavio Runija.

Prvu utakmicu Runi će imati u subotu protiv Bristol sitija, ali rekorder po broju golova za Mančester junajted i englesku reprezentaciju razmišlja dugoročno, podstaknut imenovanjem njegovih saigrača iz reprezentacije Franka Lamparda i Stivena Džerarda na trenerske pozicije u Čelsiju i Rendžersu.

“Potpuno sam jasno stavio do znanja da mi je ambicija da pređem u menadžment. Posebno sa momcima poput Stivena Džerarda, Frenka Lamparda i Skota Parkera, svi imaju dobre poslove i rade dobro”, rekao je 35-godišnji Runi.

Derbi čeka završetak ponude za preuzimanje kluba od strane šeika Kalida bin Zajeda Al Nahjana, rođaka vlasnika Mančester sitija.

U ekipu Derbija Runi je prešao u januaru ove godine u kojoj je zabilježio 28 nastupa i šest golova, dok je posljednju utakmicu za reprezentaciju Engleske odigrao u novembru 2018. godine.

“Znam da sam pri kraju svoje fudbalske karijere. Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će se dešavati. Za sada imam umiješane prste u obje svlačionice, kao igrač i kao trener gdje pokušavam da pomognem u vođenju tima, pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti”, rekao je Runi

Runi je akutelni rekorder po broju golova u ekipi Mančester junajteda sa 183 postignuta gola, dok isti rekord drži i u reprezentaciji za koju je postigao 53 gola.