Ruski istražitelji priopćili su danas da su uhitili muškarca osumnjičenog da je ubio 26 starijih žena čije je domove opljačkao 2011. i 2012. godine.

Radik Tagirov (38) bravar koji živi u Kazanju, 800 kilometara istočno od Moskve, uhićen je poslije sustavnog rada policije, koja je provela više od 1.000 genetskih ekspertiza, navodi se u priopćenju Istražnog odbora, glavnog tijela za kaznene istrage u Rusiji.

Prema navodima istražitelja, ubojstva su počinjena u 12 regija Rusije. Međutim, biološki (genetski) tragovi i otisci cipela otkriveni na mjestima zločina ukazali su da je u pitanju jedan ubojica, navodi se u priopćenju.

Tagirov, kojem se 2009. godine sudilo zbog krađe, nalazi se na ispitavanju.

U Rusiji je posljednjih godina bilo nekoliko suđenja serijskim ubojicama. Bivši sibirski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotni zatvor zbog 78 ubojstava žena između 1992. i 2007. godine.

Silovao je i ubijao svoje žrtve nakon što im je noću nudio vožnju, ponekad u policijskom vozilu izvan svog radnog vremena.

Aleksandar Pičuškin koji je u ruskom tisku prozvan “šahovskim ubojicom”, osuđen je 2007. u Moskvi na doživotni zatvor zbog 48 ubojstava, uglavnom između 2002. i 2006.

Priznao je da je želio ubiti 64 puta, odnosno koliko ima polja na šahovskoj ploči.