Tokom proslave 17. titule NBA šampiona Los Angeles Lakersa, uhapšeno je 67 osoba, a jedan policajac je povrijeđen, saopštila je policija.

Portparol Policijske uprave Los Angelesa Drake Madison rekao je da je 61 osoba uhapšena zbog odbijanja da se skloni s ulice, pet zbog pljačke i jedno zbog vandalizma. Madison je istakao i da je jedan policajac zadobio povredu šake.

Lakersi su u nedjelju uvečer pobijedili Miami Heat rezultatom 106:93 u šestoj utakmici NBA finala, te tako slavili s 4:2 u seriji.

Zvuk vatrometa odmah je počeo odjekivati Los Angelesom i navijači su se uputili prema Staples Centru, dvorani LA Lakersa, kako bi proslavili titulu, uprkos upozorenjima da se raziđu.

Proslava je uglavnom bila mirna, ali je na nekoliko policajaca bačeno kamenje i boce, izvijestili su lokalni mediji. Nekoliko policajaca na konjima pokušavalo je da udalji masu od Staples Centra. Kasnije tokom noći, okupljena masa se “razbila” u nekoliko grupa.

Eric Garcetti, gradonačelnik Los Angelesa, upozorio je da su javna okupljanja zabranjena zbog pandemije koronavirusa te je pozvao navijače da bodre Lakerse od kuće.