Španski vozač Karlos Sainc rekao je danas da će ekipa Ferarija morati mnogo da napreduje prije nego što ponovo bude konkurentna u Formuli 1.

Sainc je trenutno vozač Meklarena, a od sljedeće sezone voziće za Ferari, gdje će zamijeniti Sebastijana Fetela. Italijanska ekipa ima mnogo problema u šampionatu i razočaravajuće rezultate ove sezone.

Dvojac Ferarija je imao najlošiji rezultat u posljednjoj deceniji na prošlonedjeljnoj trci u Belgiji – Sebastijan Fetel zauzeo je 13. a Šarl Lekler 14. mjesto.

“Naravno da želim da Ferari napreduje, čim dođem biću prvi u fabrici u zahtjevima za veću snagu. Ferari ima mnogo resursa i siguran sam da tamo u fabrici naporno rade kako bi vratili snagu koju su izgubili. To je dug put, a oni moraju da naprave vrlo veliki korak kako bi se vratili tamo gdje smo svi, ali ako neko to može, to je Ferari”, rekao je Sainc, prenio je Skaj.

Španski vozač rekao je i da je teško gledati budućeg poslodavca kako se muči i rekao da mora doći do promjena.

“Očigledno je da nije dobro. Nisu zadovoljni svojim nastupima ove godine. Kada izgubite toliko snage iz godine u godinu, što nije uobičajeni trend u Formuli 1, uglavnom očekujete da ostanete na istom ili da steknete dobit, a u Spa znate da ćete upasti u nevolju”, naveo je Sainc.

“Moramo da prihvatimo da će 2021. godina biti teška godina za sve. Svakoj ekipi je potreban svjež početak da pokušaju da naprave problem Mercedesu, pošto su u ovom trenutku Ferari i Red Bul predaleko. Oni rade bolji posao, a mi moramo da preispitamo naš pristup Formuli 1, kakav tim želite a da imate šanse”, dodao je on.

Direktor Ferarija Matija Binoto nedavno je priznao da bi “oživljavanje” najuspješnije ekipe u istoriji Formule 1 moglo da traje “godinama”, dok se čeka na veliku promjenu pravila 2022. godine sa ograničenim mogućnostima nadogradnje motora.