Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine – „Knjige u nišama – KUN“ pomjeren je za april naredne godine.

Kako se navodi u saopćenju Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, iako su ljubitelji pisane riječi i književnosti u prethodne tri godine navikli da se u periodu od 25. do 29. novembra u prostoru JU „Bosanski kulturni centar KS“ održava sajam knjiga pod nazivom Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine – „Knjige u nišama – KUN“, Sajam ove godine neće biti održan u uobičajenom terminu, već će biti pomjeren za april 2021.

Razlog tome je pogoršana epidemiološka situacija, te nemogućnost dolaska i predstavljanja brojnih autora i nakladnika iz Bosne i Hercegovine i regiona. S obzirom da Sajam nije koncipiran tako da bude samo prodajnog karaktera, već nudi puno više od toga, a bitan segment predstavljaju i gostovanja autora, promocije knjiga i radionice. Stoga je zbog nemogućnosti da se navedeni programi održe u punom kapacitetu, odlučeno da se održavanje Sajma pomjeri za april naredne godine, saopćeno je. 

Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine održava se u Sarajevu od 2017. godine u periodu  od 25. do 29. novembra, u prostorijama JU „Bosanski kulturni centar KS“ (BKC).  Sajam organiziraju JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ i Zajednica izdavača/nakladnika u BiH. U nišama zgrade u kojoj je nekada bila smještena sefardska sinagoga, zgrade koju mnogi danas smatraju za jedno od najjepših kulturnih zdanja Sarajeva, svoje knjige predstavljaju vodeći bosanskohercegovački izdavači/nakladnici, koji čine najveći dio bh. izdavačke/nakladničke produkcije. Na Sajmu također, kao gosti učestvuju i izdavači iz regiona, navodi se u saopćenju.