Fudbalski klub Salcburg zabranio je danas svojim igračima da igraju za reprezentacije u predstojećim utakmicama, nakon što je u ekipi šest igrača zaraženih koronavirusom.

Austrijski šampion saopštio je da je u nedjelju dobio rezultate testiranja i da je pronađeno šest pozitivnih među igračima koji je trebalo ovih dana da putuju u svoje reprezentacije.

“Svi pozivi u reprezentacije su za sada odbijeni”, navodi se u saopštenju.

Salcburg nije otkrio o kojim igračima se radi, već je naveo da su oni u izolaciji i da nemaju simptome.

Salcburg je istakao da su svi u klubu bili negativni na testiranjima u petak, prije utakmice sa Rapidom iz Beča (1:1) koja se igrala u nedjelju.

Naredno testiranje obaviće se večeras.

Prošle sedmice, njemački klubovi Verder i Arminija Bilefeld saopštili su da neće pustiti svoje igrače u reprezentacije, na osnovu pravila lokalnih zdravstvenih vlasti.

U Italiji, Roma i Fiorentina su u izolaciji poslije nekolicine pozitivnih igrača, zbog čega su i oni koji nisu zaraženi morali da ostanu u klubu i nisu se priključili svojim reprezentacijama.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je prošlog mjeseca da klubovi mogu da zabrane igračima da odu u reprezentacije, ako se suočavaju sa najmanje pet dana karantina po povratku u svoje klubove. Inače, klubovi se suočavaju sa kaznama ako ne puste igrače u reprezentacije.