Eksplozivna naprava bačena je u Sarajevu na kuću direktora firme “Smart invest” Elvedina Mahmutovića, koji je sa još jednim licem optužen u predmetu “Tower” zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

“Mogu potvrditi da je policija primila dojavu o bačenoj eksplozivnoj napravi i u toku je vršenje uviđaja. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala materijalna šteta”, rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Iz firme “Smart invest” saopšteno je da je sinoć u 22.10 bačena eksplozivna naprava na kuću Mahmutovića, u kojoj se u tom trenutku nalazila njegova porodica. U saopštenju se precizira da su se dva lica dovezla na motoru i bacila bombu koja je pogodila prozor dječije sobe u trenutku kada je petero djece radilo zadaću. Bomba se odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće.

Policija je pregledala snimke nadzornih kamera i uzela izjave očevidaca.

Opštinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, uhapšenih u akciji “Tower” zbog krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi.