Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na čelu s predsjednicima stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, počeo je u Sarajevu.

Uz Čovića, sastanku prisustvuju visoki funkcioneri HDZ-a Borjana Krišto i Marinko Čavara, dok se u delegaciji SDA, osim predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, još nalaze i Šefik Džaferović i Alma Čolo.

Dva lidera se sastaju nakon izbora dr Marija Kordića za gradonačelnika Mostara. Jedna od tema biće reforma izbornog zakonodavstva.

Na idućoj sjednici zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH naći će se inicijativa međunarodne zajednice da se ponovno formira radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva.

Novu radnu grupu za dogovor Izbornog zakona činili bi predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara BiH, ali i predstavnici Centralne izborne komisije.

Očekuje se razgovor o uspostavi federalne vlasti, na što pozivaju brojni međunarodni zvaničnici, kako bi se konačno implementirali izborni rezultati iz 2018. godine.

Sastanak se održava u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.